2020-07-20 13:12:31• hírek • refszatmar.eu

Hála a nőszövetségi konferenciákért

A járványügyi helyzet miatt nagyobb tömegrendezvényeket még mindig nem lehet megszervezni. Konferenciák, találkozók, táborok, egyházi rendezvények, koncertek maradnak el az előírások miatt. Kétségbeesés helyett hisszük, ez is van valamiért. Talán azért, mert annyire siettünk, hogy be kell várjuk a lelkünket. Programok rendezvények érték egymást az egyházban is, és talán elfejtettünk hálát adni érte, pörgött az élet, s talán nem értékeltük eléggé. Itt van tehát az alkalom, hogy hálával nézzünk vissza a megtett útra. Ebben segít a refszatmar.eu oldal.

HÁLA rovatunk első fejezetében Nagy Erika egyházkerületi nőszövetségi alelnököt, egyházmegyei nőszövetségi elnököt, sárközújlaki lelkipásztort kértük meg, ossza meg gondolatait az Egyházkerületi Nőszövetségi Konferenciával kapcsolatban, a szombaton lett volna, majd tekintsünk vissza az elmúlt évek konferenciáira. Konkrétan az elmúlt hét év konferenciáira tekinthetünk most vissza.


Nagy Erika lapunknak elmondta: 2019-ben a Nagybányai Református Egyházmegyébe kebelezett Avasújváros református templomában tartotta a KREK Nőszövetsége a 20. Egyházkerületi Nőszövetségi Konferenciáját. Két évtizeden át, évről évre találkoztak nőtestvéreink nyaranta mindig más egyházmegyében. Két évtizednyi szolgálatért Isten szeretetének missziójában való örömteli együttlét volt az a jubileumi találkozó. Idén, 2020 július 18-án Zilahon találkoztunk volna egy újabb jubileumi eseményért való hálaadás alkalmával: hiszen 30 éve alakult újjá a Romániai Református Nőszövetség a kommunista diktatúra bukása után.  Egy újabb kiemelkedő esemény résztvevői lehettünk volna! A pandémia miatt sajnos nem találkozhattunk Zilahon, de lélekben együtt vagyunk! Fogadjátok szeretettel Nt. Bogya Kis Mária elnök asszony és a nőszövetségi elnökség köszöntését, valamint nőszövetségi összefoglalónkat ebből az alkalomból, amelyet Rácz Ervin lelkész, sajtóreferens készített. A tavalyi jubileumi felvételeket ide kattintva lehet megtekinteni! Imádkozzunk a járvány megszűnéséért, a betegek gyógyulásáért, az egészségügyi dolgozók helytállásáért, egyházunk megerősödéséért ebben az egész világra kiterjedő nehéz időszakban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: